De man achter de Slijpmachine

.

“Wat je verkoopt moet je uitstralen!”

“We zijn misschien niet de goedkoopste in optiek wereld, maar persoonlijk vind ik het een gemiste kans wanneer men voor een goedkoper glas kiest. Een hoger segment glas gaat namelijk op langer termijn vele malen langer mee! En daar zit hem het nou juist in; Het verschil in kwaliteit. Wij slijpen de brillenglazen zelf waardoor het échte vakmanschap naar voren komt!”

Aan het woord is Remco Oosterlaar eigenaar van Remco Optiek. Zijn winkel bevindt zich aan de Dorpsstraat in Vreeswijk waar meerdere kwaliteitswinkels gevestigd zijn en daar ook helemaal op zijn plek zit. Klanten uit de wijde omgevingen weten hem te vinden..

Dat Remco ‘Het Vak’ in rolde was absoluut niet vreemd. zijn eigen vader, opa en overgrootvader hadden liefde voor dit vak. Het is nu tijd voor de vierde generatie, want het zit nou eenmaal in het bloed. Remco zijn broer is namelijk ook opticien maar dan in Oostenrijk. Remco: “Zeventien jaar was ik en had vele passies, maar die hadden niets met school te maken. Hij moest van zijn ouders naar de MTS, maar daar zag hij niets in. “Kom dan maar bij mij werken in de zaak” zei zijn vader en dat deed hij. En daar is de liefde voor het vak begonnen….

“Het is een mooi dynamisch vak”, aldus Remco. “Vroeger deed men een bril op om goed te kunnen zien, máár tegenwoordig is een bril een échte mode accessoire om een bepaalde look te creëren en complimenteren. Wij bezoeken met regelmaat optiekbeurzen om ‘Up to Date’ te blijven omtrent de laatste trends op het gebied van brillenmode. Zo zijn wij de uitdaging aangegaan een dealerschap af te sluiten met Porsche Design en tot op heden een groot succes! Een grote collectie monturen voor zowel correctie maar ook als zonnebril. Tevens kunnen wij voor ieder montuur een zonneglas inslijpen. Nu rest ons team een nieuwe uitdaging: Een dealerschap met Chanel af te sluiten maar ons team wacht in spanning op toestemming vanuit Parijs…

“Een bril moet je zien en moet je voelen”

Hoogwaardige Kwaliteit staat bij ons in een zeer hoog vaandel. Er zijn vele winkelketens met een lager segment brilmonturen. Die monturen kunnen wijn natuurlijk ook leveren. Persoonlijk hebben wij de voorkeur voor hoogwaardige kwaliteit monturen van bijvoorbeeld titanium. Deze monturen bieden namelijk optimaal draagcomfort en reageren niet op transpiratie en huidzuren. We beschikken zelfs over een grote collectie monturen zonder schroeven en lasnaden zodat de gebruiksvriendelijkheid hierdoor groter wordt. Ook in glaskeuze is een erg groot kwaliteitsverschil. Met een hoger segment glas kan met comfortabeler en rustiger kijken. En zeg nou zelf; “U wilt toch ook optimaal van de dag genieten en daarbij moet zichtverlies geen bijkomstigheid zijn!”

Remco

.

%d