Uw ogen kunnen door de zon verbranden!

U herkent het wel; Even snel de boodschappen uit de auto halen, een fietstochtje maken of gewoon een wandeling met de hond.

Allerlei dagelijkse bezigheden waarbij uw ogen continue worden blootgesteld aan UV-stralen. Wat maar weinig mensen weten is dat ook onze ogen kunnen verbranden in de zon. Met ernstige gevolgen door deze UV-stralen zoals diverse oogaandoeningen en ziekten wat met de juiste bescherming kan worden voorkomen.

“Een zonnebril met dé juiste zonneglazen biedt de juiste bescherming die nodig is tegen schadelijke UV-stralen”

 Uiteraard beschermd een zonnebril met de juiste bescherming tegen de zon, maar ook op bewolkte dagen bedraagt de UV-straling nog steeds 50%. Een zonnebril met goede bescherming is dus essentieel. De Europese normen legt de filterkwaliteit van een zonnebril met UV-bescherming vast met een CE-kenteken, gevolgd door een cijfer. Hoe hoger dit cijfer aangeeft hoe meer bescherming de glazen bieden.

De gedachte dat donkere zonneglazen ogen extra bescherming bieden is onzin. Het gaat vooral om de kwaliteit met het CE-kenteken van het zonneglas.

Serengeti is wel dé bril onder de brillen!

Vandaar de populariteit bij Piloten!

Zonnebrillen voor piloten moeten natuurlijk aan extra eisen voldoen! Glazen mogen niet gepolariseerd zijn omdat deze zonneglazen het aflezen van schermen bemoeilijken. Omdat piloten altijd goed zicht moeten hebben tijdens de vlucht, moeten deze glazen over contrast verhogende eigenschappen beschikken. Zonneglazen mogen niet de kleurperceptie wegnemen zodat alle kleuren duidelijk waarneembaar blijven. Serengeti combineert stijl met technologie zodat u kunt genieten van helder, duidelijk en scherp zicht.

“Goed zicht is veiligheid in het verkeer!”

 

Wist u dat het rijden in het verkeer één van de meest veeleisende activiteiten is voor uw visuele systeem? Wegen worden steeds drukker, waardoor uw ogen steeds grotere hoeveelheden visuele gegevens moet verwerken maar ook snel en vaak op wisselende beelden moet scherpstellen.

Mist, zware regen, sneeuw en zonlicht kunnen uw zicht negatief beïnvloeden. Voor vele mensen vormt het rijden bij schemerlicht of in het donker een ware opgave. De verleiding is dan groot om afgeleid te worden door felle lichten en schitteringen.

 

De oplossing voor een beter zicht en betere veiligheid in het verkeer: “Hoya En Route Brillenglazen”

 

Deze brillenglazen beschikken over meerdere functionele filters waaronder een verhogend contrastfilter. Dit filter verbeterd het contrast en de kleurwaarneming en zorgt voor minder schittering. Door een High Defenition behandeling te combineren met een anti-reflectiecoating zorgt het schitteringfilter voor een aanzienlijke vermindering van de schittering veroorzaakt door het licht van LED- en Xenon koplampen van tegenliggers, neon- of straatverlichting en boordinstrumenten. Het zorgt ook voor een aanzienlijke afname van afleidende reflecties en verbetert tegelijkertijd het contrast en de helderheid bij weinig licht

.

“We leven in een wereld vol digitale apparaten.
Al die verschillende korte kijkafstanden kunnen een behoorlijke
aanslag zijn op uw ogen!”

Digitale Oogstress

 

Schakelen tussen laptop, tablet, smartphone, navigatie etc. kunnen een flinke aanslag zijn op uw ogen met geïrriteerde ogen en zichtproblemen tot gevolg.
Herkent u deze klachten dan is ons advies Sync III Brilglazen. Deze glazen beschikken over een optimale glassterkte voor veraf zien en een Boost Zone in het onderste gedeelte van het glas. In deze speciale Boost Zone is de sterkte van het glas iets verhoogt om de oogspieren te ondersteunen en te ontspannen tijdens het kijken op bijvoorbeeld smartphones, computers, tablets enz.

Protection for glasses

Voor een langer behoudt van uw brilglazen en uw brilmontuur adviseren wij het juiste onderhoud voor uw bril. Door het gebruiken van verkeerde producten kunnen brilglazen en het montuur worden aangetast. Ons advies is de brillenspray van GlasKlar te gebruiken. Deze brillenreiniger is mild en deze vloeistof is gebaseerd op zuivere ingrediënten uit de natuur.

 

Ook voor sportbrillen bent u bij ons aan het juiste adres!

Sporters stellen namelijk hoge eisen aan zichzelf. en als je als brildrager maximale prestaties wilt leveren draag je een sportbril. Wanneer u dit niet doet en wel uw gewone bril draagt tijdens het sporten dan is de kans op beschadigingen en letsel erg groot.

HOYA Sportglazen

 

Een mooie sportbril is helemaal in de mode en is een belangrijk onderdeel van de outfit geworden. Naast het uiterlijk hebben de sportbrillen ook functionele eigenschappen. Denk aan bescherming van de ogen (Bijvoorbeeld hinderlijke insecten) en bescherming tegen weersinvloeden zoals wind, schittering en zonlicht.

HOYA sportglazen zijn gemaakt van het onbreekbare PNX 1.53 kunststof en zijn hierdoor uiterst betrouwbaar en hebben sterke optische kwaliteiten. Bovendien is dit materiaal licht en zeer dun. Een sportbril met enkelvoudige of multifocale HOYA sportglazen is daarom onmisbaar voor iedereen die zijn of haar sport serieus neemt.

Naast veiligheidsglazen bieden wij ook gehoorberscherming aan.

 

Variphone Save & Sound Hearing

 

Variphone ontwikkelt en produceert gehoorbeschermers voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Van industrie, motor- en schietsport, On Stage, concerten en overheid. Daarnaast biedt Variphone ook oorstukjes voor diverse andere toepassingen zoals zwem- en slaapdopjes of oorkappen voor kinderen.

logo-remco-optiek
logo-variphone