.

Team Remco Optiek pleit voor een schoner en gezonder milieu! Daarom bestaat het assortiment bij Remco Optiek enkel uit Europese brillenmerken. Op deze manier houden we de weg van brillenfabrikant tot de consument zo kort mogelijk, zodat we ons milieu minder hoeven te belasten. Ons klantenbestand bestaat grotendeels uit schippers en pleziervaarders. Met regelmaat krijgen we het verhaal te horen dat een bril overboord gevallen is. Een enorme belasting voor ons milieu natuurlijk! Onze ogen zijn mede hierdoor gevallen op de brillenlijn van Dick Moby. De ontwerpers komen uit ons eigen land en hun visie sluit precies aan op onze visie in het bedrijf. Een jong verfrissend en vooral hip merk met het oog op de natuur!”

Remco

.

Het verhaal achter Dick Moby

.

Dick Moby is ontstaan tijdens een surftrip van twee Nederlandse surfers. De oprichters Tim Holland en Robbert Wefers Bettink hebben een enorme liefde en passie voor surfen en andere watersporten. Echter ergerde zich tegelijkertijd aan de grote hoeveelheden plastic wat in zee ronddobbert en op stranden rondzwerft Wereldwijd! We produceren tegenwoordig met zijn allen steeds meer plastic wát natuurlijk in afvalbakken hoort te belanden, maar in de praktijk gebeurt dat helaas niet! De oprichters van Dick Moby willen laten zien dat al die grote hoeveelheden plastic gerecycled kan worden tot nieuwe grondstoffen voor hoogwaardige duurzame producten bijvoorbeeld brilmonturen. De brilmonturen worden met de hand gemaakt in Italië. De hoofdbestanddelen van het montuur zijn uiteindelijk gerecyclede metalen en biologisch afbreekbaar en/of gerecycled acetaat.

De Oprichters Tim & Robbert hebben beide een achtergrond in design en het ondernemerschap met een sterke visie op duurzaamheid. “We geloven in een toekomst waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand samen gaan. Onze zelf ontworpen brilmonturen worden handgemaakt in Italië van een innovatief bio-plastic en uit hernieuwbare grondstoffen” aldus mede oprichter Tim Holland. Niet iedere plasticsoort is recyclebaar. Daarom gingen de heren een samenwerking aan met de Surfrider Foundation, TerraCycle en het bedrijf Mazzuccheli, Leiders in de productie van acetaat. Kwaliteit en duurzaamheid zijn de sleutel tot het prachtige merk en de visie achter deze bedrijven sluit mooi aan op de visie achter het merk Dick Moby!

.

.

De jonge ondernemers besteden samen met de Surfrider Foundation 10% van hun omzet om het probleem van de plastic vervuiling in de oceaan aan te pakken. De duurzaamheid gaat door in ieder detail en onderdeel van het montuur zoals kleine scharniertjes. Maar ook de lederen opbergdoosjes en poetsdoekjes zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Een Dick Moby montuur wordt namelijk standaard geleverd in een brillendoosje van gerecycled leer; met een bijpassend poetsdoekje gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

.

Na een succesvolle Crowdfunding Campagne richt het Nederlandse Brillenmerk de ogen ook op het buitenland. Naast de vele verkooppunten in Nederland en België liggen de brillen inmiddels ook al in andere delen van Europa. Inmiddels is Dick Moby ook al gespot in andere werelddelen bijvoorbeeld Australië. Binnenkort is het merk ook verkrijgbaar bij Remco Optiek in Vreeswijk.

.

Look Good For Your Planet

.

.

.