Back to School & Work

Geavanceerd indoor Brillenglas voor kantoorwerk

We leven in een wereld vol digitale apparaten. Al die verschillende korte kijkafstanden kunnen een behoorlijke aanslag zijn op uw ogen. Door het schakelen tussen laptop, tablet, smartphone, navigatie etc. kunnen uw ogen geïrriteerd raken met zichtproblemen tot gevolg! Herkent u deze klachten? Dan is ons advies WorkStyle Brillenglazen! Deze glazen beschikken over een optimale glassterkte voor veraf zien en een Boost Zone in het onderste gedeelte van het glas. In deze speciale Boost Zone is de sterkte van het glas iets verhoogd. Dit ondersteunt en ontspant de oogspieren tijdens het kijken op digitale apparaten. Daarnaast kunnen de glazen worden voorzien van HOYA Bleu Control Coating. Deze extra coating neutraliseert het blauwe licht van LCD en LED schermen, waardoor uw ogen minder belast worden en de productie van ons slaaphormoon Melatonine niet wordt geremd.

.

.

Werkt u met regelmaat achter beeldschermen en heeft u vaak branderige en/of geïrriteerde ogen?

.

Voelt u nek- en schouderpijn na langdurig gebruik van de computer?

.

Door het uitstellen van een bril of het gebruik van een verkeerde bril bij beeldschermwerk moeten mensen achter de computer vaak hun houding van het hoofd en lichaam aanpassen als het scherm niet scherp kunnen zien. De verkrampte houding kan leiden tot chronische klachten….

Een leesbril is niet bepaald ideaal bij beeldschermwerk. Een leesbril is namelijk specifiek gedoeld om te lezen op korte afstanden (35-40 cm). De afstand tot het beeldscherm is met zo’n 60 cm te groot. Gevolg is dan dat men geforceerd naar voren gaat buigen (en bij een look-over leesbril ook nog eens met de kin omhoog) om scherp te kunnen zien op het beeldscherm.

Ook een multifocale bril kent zijn beperkingen. Een multifocale bril bevat namelijk een comfortabel leesgedeelte. Deze multifocale bril verruimt het zicht voor veraf en met een relatief smal tussengebied wat niet optimaal is afgestemd voor een beeldscherm. Door de verschillende sterktes in één brillenglas is men constant op zoek naar de juiste scherpte op het scherm.

Hoya Workstyle brillenglazen zijn speciaal afgestemd voor brildragers met een leeftijd van zo’n 40 jaar die veelvuldig kijken op korte en middellange afstand. Door een ergonomisch evenwicht in diepte- en vertezicht, hoeft u minder hoofdbewegingen te maken om alles haarscherp te zien. En hoe fijn kan een ontspannen werkhouding zijn!

.

Extra comfort in een digitale wereld!

Van vroeg tot laat gebruiken we digitale beeldschermen zowel op het werk als privé. Hierdoor worden onze ogen blootgesteld aan buitensporige hoeveelheden blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. De blauwe (korte golffrequentie) lichtstralen breken meer in de ooglens, waardoor het brandpunt juist voor het netvlies valt, in plaats van op het netvlies. Hierdoor is er meer verspreiding van blauw licht in het oog, waardoor er een waziger (verstrooid) zicht kan ontstaan, wat tot vermoeide en geïrriteerde ogen kan leiden.

Melatonine is een hormoon dat je lichaam duidelijk maakt dat het tijd is te gaan slapen. De aanmaak van melatonine is afhankelijk van de afwezigheid van licht. Het door LCD en LED beeldschermen uitgestraalde blauwe licht remt de productie van het slaaphormoon echter en kan bij overmatige blootstelling het dag en nacht ritme verstoren.

HOYA brillenglazen met BlueControl neutraliseren dit blauwe licht, zodat uw ogen minder belast worden. Lichtschitteringen worden minder en kijken wordt comfortabeler. Bovendien verbetert het contrast en krijgen kleuren een natuurlijker karakter.

.

.

Ogen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van uw kind!

De ogen van uw kind spelen een belangrijke rol bij hun ontwikkeling! Problemen met het zicht kunnen namelijk een negatieve uitwerking hebben op het leervermogen en kan zelfs leiden tot ontwikkelingsproblemen en/of problemen op sociaal gebied. Daarom is het van cruciaal belang om op jonge leeftijd oogproblemen te herkennen en vast te stellen.

Al jaren worden we gewaarschuwd voor de effecten van beeldschermen op onze ogen maar de tijd die we doorbrengen op computers, tablets en telefoons neemt alleen maar toe. Een boek lezen op de I-Pad, eindeloos appen en gamen, bijna al het schoolwerk gebeurt via computer en smartphone. Na vele onderzoeken is naar voren gekomen dat momenteel bijna de helft van de Nederlandse kinderen bijziend is. Dat wilt u toch voorkomen!

Maak nu snel een afspraak wanneer u klachten ervaart en/of eventuele symptomen bij uw kinderen herkend. Ervaar de gebruiksvriendelijkheid en het comfort van WorkStyle Brillenglazen! We zien u graag in onze winkel.

Vriendelijke Groet Team Remco Optiek